Tarieven De Kresj in 2018
 
Er staat heel wat te veranderen in de kinderopvang wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt: minder kinderen per pedagogisch medewerker, elk kind krijgt een mentor als aanspreekpunt, geen inzet meer van vrijwilligers, scholingsplan voor baby- en dreumesleidsters, het taalniveau wordt opgekrikt en nog veel meer! 

Door de extra investering in de kinderopvangtoeslag en een dubbele indexering zijn de uurtarieven die voor kinderopvang in 2018 maximaal worden vergoed, een stuk hoger (teruggave ook een stuk meer dan in 2017: "De indexering van de maximum uurtarieven kinderopvangtoeslag 2018 wordt gebaseerd op een correctie van de indexering in 2017 van 0,44% en de indexering voor 2018, die 2,3% bedraagt. Dit betekent dat de maximum uurtarieven netto met 2,74% worden verhoogd als gevolg van de indexering..."). 

Hierbij de uurtarieven die De Kresj vanaf 1 januari 2018 zal hanteren:

Kinderdagverblijf
Het uurtarief voor het kinderdagverblijf voor ouders met het volledige pakket (Kdv Totaal: van 7.30-18.30 en alle vakanties), zal per 1 januari 2018 naar €7,14 verhoogd worden. Voor de contracten met aangepaste contracttijden (Kdv Flex), dus ook de halve dagen!, zonder vakanties of 3 vakantieweken, wordt het uurtarief vanaf 1 januari 2018 €7,20. Er zijn al pakketten mogelijk vanaf minimaal vier uur op een dag, vraag naar de mogelijkheden! 

Uurtarief kdv 2018

Buitenschoolse opvang
Het uurtarief voor de buitenschoolse opvang voor ouders met het volledige pakket (opvang na schooldagen en in alle vakanties -> Bso Totaal) en de voorschoolse opvang zal per 1 januari verhoogd worden naar €6,88. Alle andere pakketten (Bso Flex), krijgen vanaf 1 januari 2018 een uurtarief van €6,93.

Uurtarief bso 2018

Peuterspeelzaal
Zoals eerder vermeld, een peuterspeelzaal heet vanaf 1 januari 2018 ook een kinderdagverblijf. Ouders moeten op dezelfde manier de kinderopvangtoeslag aanvragen. Mocht je niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, neem dan contact met ons op. Peuterspeelzaal Kresj & Kids zal vanaf 1 januari: "Kinderdagverblijf Kresj & Kids" heten en zal op de ochtenden aan de Zandweg dezelfde invulling aan de kinderopvang geven zoals jullie van ons gewend zijn. 

Nieuwe services De Kresj
Buiten al het aanbod en services die we al hanteren, zullen we vanaf 2018 ook de volgende activiteiten verzorgen: 
* De Kresj start een pilot warm eten bij de dreumesen en baby's
* Gegarandeerd opvang op studiedagen/marge dagen van jullie kind, ongeacht het aantal kinderen. Dit moet wel minimaal 14 dagen van te voren worden aangevraagd via Niokids door de ouders
* In 2018 zal De Kresj op één dag gesloten zijn in verband met een studiedag voor het personeel. De studiedag is gepland op dinsdag 2 oktober 2018
* Dieetvoeding (allergieŽn) zal, zoveel als mogelijk, vanuit De Kresj verzorgd worden
* Sport/muziek/cultuur aanbod uitbreiden voor het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang
*Het opzegtermijn blijft een maand voor het opzeggen van een dag/dagdeel of de gehele opvang maar altijd vanaf de eerste van de maand